Stigfinnarna

Upptäckarnivå (10-11 år), Vasastan

Vår upptäckarravdelning i Vasastan heter Stigfinnarna och har sin hemvist i scoutlokalen på Idungatan 9. Vi har möten på onsdagar kl. 18.30‒20.00. Upptäckarscouter klarar det mesta, de kan göra upp eld och laga mat på stormkök. Efter att ordentligt ha lärt sig och övat på att hantera kniv, såg och yxa tar upptäckaren knivbeviset och kan därefter ha med sig egen kniv på hajker och övernattningar. Som upptäckare löser man problem, leker och tävlar med patrullen som bas.

Schema hösten 2023

Jorden runt på en termin

September
6 – Intro, Bellevue
13 – Matlagning, Bellevue
20 – Cykelhjul + sölja, lokalen
29 – 1 okt – Halvhajk, Tyresta

Oktober
4 – Invigning, Hagaparken
11 – Sydkorea, lokalen
18 – Demokrati, lokalen
25 – Elda/Halloween, Bellevue

November
1 – Höstlov, inget möte
8 – Cykelhjul, lokalen
11 – Dagshajk
15 – Japan, lokalen
22 – Organisationstävling, lokalen
29 – Matlagning, lokalen (eventuellt Bellevue)

December
6 – Julpyssel, lokalen
13 – Tårtbak, lokalen

Vi ber om överseende med att schemat kan komma att justeras. Vid alla väsentliga förändringar kommer du som vårdnadshavare meddelas detta via avdelningens maillista. Är du osäker på om du står med på listan? Kontakta oss på stigfinnarna@brobergska.se

Avdelningsrop

I Brobergska Scoutkåren har alla avdelningar ett eget avdelningsrop, som vi öppnar mötena med och peppar upp oss med inför hajker och aktiviteter.

Stigfinnarnas avdelningsrop

Hjorten, snabb och lätt
Rået, hittar rätt
Renen, alltid fjället trogen
Älgen som är kung i skogen.
Stigfinnarna!

Avdelningens patruller representeras alla i ropet, de heter Hjorten, Rået, Renen och Älgen.

Scoutklädsel

Inom scoutrörelsen finns flera klädkoder och traditioner och alla kårer bestämmer sin egen nivå för detta. I brobergska scoutkåren använder vi scoutskjorta, halsduk och sölja på mötena. Halsduk och sölja får du när du betalt medlemsavgiften. Scoutskjorta finns att köpa i Scouternas webshop. Ange kårens namn (Brobergska) när du beställer, så ger det ett litet bidrag till kårens kassa!